Leutje Lichtjes

Tel: 522377

 

 

Waarom een peuterspeelzaal:
De omgeving waarin een peuter opgroeit, is voornamelijk een omgeving die bestaat uit volwassenen. De peuterspeelzaal biedt een plek waar peuters met leeftijdsgenootjes kunnen spelen, fietsen, rennen, maar ook kan er bijvoorbeeld in een rustig hoekje een prentenboek worden bekeken. Verder wordt er bij de peuterspeelzaal een start gemaakt met het leren samen zijn in een groep. Voorbeelden hiervan zijn: samen eten, delen en op elkaar wachten. Dit alles gebeurt onder deskundige begeleiding van 2 peuterleidsters. De maximale groepsgrootte is 16 peuters.
Peutervolgsysteem:
De peuterspeelzaal heeft de verantwoordelijkheid elke peuter in zijn of haar ontwikkeling te volgen. Het doel hiervan is: door naar het kind te kijken informatie krijgen over zijn of haar ontwikkeling, zodat hierop begeleiding of stimulering plaats kan vinden. Eventuele achterstanden of ontwikkelingsproblemen kunnen zo snel worden gesignaleerd.
Taal:
Taal is een belangrijk middel om je te kunnen uiten. Bij de peuterspeelzaal vindt taalontwikkeling plaats bij alles wat er gedaan wordt. Door veel te benoemen en dit vaak te herhalen, wordt de taalontwikkeling van een peuter gestimuleerd. Middels het programma `Ik ben Bas` worden prentenboeken en praatplaten aangeboden om op speelse wijze de woordenschat te vergroten. De prentenboeken sluiten aan bij de leefwereld van de peuters.
Leidsters en oudercommissie
Leidsters:
Nettie Edens, Oudedijk 37, Drieborg                           tel: 0597 522430
Petra Adriaans, Stadspolder 5, Drieborg                      tel: 0597 522121
Oudercommissie:
Roelke Wolthuis (voorzitter)
Mart Bakker (penningmeester/secretaris)                       tel: 0597 417880

Ellen van den Bergh (lid)
Waar is de peuterspeelzaal
Oudedijk 8A
9688 RV  Drieborg
Tel:0597 521849
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingstijden:
De speelzaal is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen.
De kinderen kunnen gebracht worden om 8:45 uur en om 11:15 uur weer worden opgehaald.
 Aanmelding
U kunt uw kind aanmelden wanneer het 1 1/2 jaar oud is. Aanmelding geschiedt middels een formulier dat u bij de peuterspeelzaal kunt afhalen.
Op dit formulier kunt u tevens gegevens vinden over de kosten.
Het ingevulde aanmeldingsformulier kunt u afgeven bij of opsturen naar de peuterspeelzaal.