In 2006 is een aantal  enthousiastelingen begonnen in buurthuis Noorderlicht in Drieborg met een dartclub. Inmiddels zijn er 23 leden die om de vrijdagavond  gaan darten.

Afhankelijk van het aantal aanwezige leden spelen we drie of vier sets per avond en werken we een dubbele competitie af.  Regelmatig hebben we een koppeltoernooi, waarbij we ter plekke een aantal koppels samenstellen en dan werken we een wedstrijdje  af. Je moet je voorstellen dat de koppels willekeurig worden samengesteld zodat je de kans hebt dat onze top darters worden gekoppeld aan de wat mindere darters wat weer tot veel hilariteit leidt, maar zo maakt iedereen de kans om te winnen.  Dit is altijd een gezellige boel waarbij naast geconcentreerd hoogstaand darten ook plaats is voor plezier en gezelligheid. We hebben tijdens de vrijdagavond altijd een prijsje voor de hoogste uitgooi en voor op het eind van het seizoen ook een prijs voor degene met de  meeste 180 ers.

darten

Inmiddels hebben we  permanent de beschikking over 4 banen en tijdens onze goed bezette single en koppeltoernooien hebben we 8 banen ter beschikking. Mede dankzij dorpsbelangen Drieborg waar de dartclub onderdeel van is, en een aantal sponsoren hebben we prima faciliteiten.
Bij ons single toernooi hebben weer veel spelers hun wedstrijden gespeeld. Aangezien we na de eerste speelronde de spelers splitsen in een winnaars en een verliezersronde heeft iedereen kans om een prijs te winnen. De eerste spelersronde is een volledige competitie terwijl de tweede ronde een k.o. ronde is tot er uiteindelijk een winnaar is.

 

180-Darten

Aan het eind van het seizoen, in mei,  sluiten we deze af met een gezellige avond waar we de clubkampioen bekend maken.
Nieuwe leden, ook dames, zijn welkom, dus je wordt van harte uitgenodigd om op vrijdagavond langs te komen en in een rookvrije ruimte te darten. Nieuwe leden bieden wij de mogelijkheid om 1 avond op proef gratis mee te gooien. Na deze avond zal de keuze niet moeilijk zijn en word je bijna zeker lid van onze gezellige club.